Energiebewust koken met Demeyere
In de huidige economie is het belangrijker dan ooit om bewust met energie om te gaan. Ook tijdens het koken kun je energie besparen door efficiënter te koken. Dat lukt zeker met de pannen van Demeyere in combinatie met wat slimme energietips. Lees dus gauw verder!
1.
Gebruik restwarmte
De pannen van Demeyere nemen energie efficiënt op en verdelen de hitte gelijkmatig. Is de pan goed warm? Plaats dan de deksel erop. Dan gaart het eten onder de deksel nog zo'n 10 min verder! Zonder toevoeging van nieuwe energie.
2.
Kook met minder water
Het gebruiken van minder water bespaart energie. Wist je dat een bodempje water eigenlijk al voldoende is? Minder water kookt uiteraard sneller en de stoom gaart de groenten even snel als je gewend bent. De stoom houdt het eten aan de kook, zelfs met weinig energie. Op deze manier blijven ook de smaak en de vitamines beter bewaard.
3.
Kook met een deksel
Je kunt tot wel 60% energie besparen als je kookt met een deksel. Het water kookt dan namelijk een stuk sneller. Om die reden vraagt koken met een deksel dus minder energie. Het is wel van belang dat je een perfect sluitende deksel gebruikt die de hitte goed vasthoudt.
4.
Gebruik de volledige pan
Een dikke bodem geeft meer rendement, deze verdeelt de hitte namelijk tot aan de rand. Zo bak je gelijkmatiger en heb je meer controle. Bovendien blijft er dan ook meer smaak bewaard!
5.
Gebruik een goede pan
Met de speciale inductiepannen van Demeyere haal je meer rendement uit je inductie. Hiermee win je tot wel 30% aan energie. Zo kook je sneller, met meer smaak en met meer controle.