Ventilatie: een must in elke badkamer

Vochtig

In een badkamer komt ontzettend veel stoom vrij en dit maakt de ruimte vochtig. Condens op spiegels en tegels is dan ook een bekend fenomeen. Het effect op langere termijn is aantasting van het schilderwerk en schimmel. De badkamer moet dan ook goed ventileren om het vocht af te voeren en frisse lucht in de badkamer te brengen. Je badkamer goed ventileren is de enige manier om schimmel te voorkomen.

Meerdere ventilatie systemen

Er zijn meerdere manieren om uw badkamer te ventileren. Het openzetten van het badkamerraam volstaat echter niet. Om optimaal te ventileren is meer nodig. Er is keuze uit mechanische of automatische ventilatie:

  • Mechanische ventilatie
    Handmatig systeem dat je zelf aan zet en met behulp van een timer kan het systeem automatisch uitschakelen. Eventueel combineert je licht en ventilatie in één schakelaar, zodat ze samen aan en uit gaan.
  • Automatische ventilatie
    Volledig automatische modellen hebben sensoren die de luchtvochtigheid meten en zelf bepalen wanneer ventilatie nodig is. Hier heb je geen omkijken naar, het gebeurt vanzelf.

Meer weten over ventilatie systemen?

Het uitzoeken van de details van jouw badkamer ontwerp is iets waar onze adviseurs je graag bij helpen. Ook als je nog niet precies weet wat voor stijl je precies wil, kunnen onze adviseurs je daarin perfect begeleiden. Kom langs in ons woonwarenhuis, bezoek onze showroom en laat je inspireren. Of maak een afspraak met één van onze adviseurs die je stap-voor-stap helpen met al je wensen. Maak hiervoor onderaan deze pagina een afspraak met onze experts.

Neem direct contact op met één van onze adviseurs