Slimste tuin

Technologische vooruitgang is tegenwoordig niet te stoppen. Overal komt de nieuwste gadget je weer tegemoet, zo ook in je tuin. Met enkele slimme oplossingen kun je de tuin helemaal automatiseren, wie zei er dat je per se groene vingers nodig had?

Slimste tuin

Een slimme tuin is helemaal van nu. De ene gadget na de andere wordt gelanceerd. Twee merken die vooral in buitenautomatisering een grote rol spelen, zijn Philips en Gardena. Met het Philips Hue systeem verlicht je de hele tuin en bestuur je deze met je smartphone of in combinatie met een home assistant zelfs met je stem. Gardena regelt alles voor het onderhoud van je tuin, van robotmaaiers tot sproeicomputers, zij hebben er een oplossing voor.

Slimme verlichting met Philips Hue

Tover een achtertuin om tot een prachtige buitenruimte met Philips Hue. Van tuinpadverlichting en wandverlichting tot spots en meer, voor elke plek is er wel wat. Plaats de gekleurde lampen in je tuin, en maak gebruik van speelse, schitterende kleuren als decor voor een onvergetelijk moment. Stel de juiste sfeer in op je patio, balkon of veranda en maak je avonden langer met Philips Hue buitenverlichting. Van het warmwitte licht van een zomerzon tot het ijskoude daglicht van de winter: je kunt het hele jaar door genieten van elke tint wit licht dat past bij je stemming. ​Komen familie of vrienden op visite? Stel je buitenlampen in op de gelegenheid. Of het nu gaat om een gezellig diner op het balkon, een BBQ op de patio of een feestje in de achtertuin, je kunt aan elk samenzijn een vleugje magie toevoegen met Philips Hue. Creëer kleurrijke scènes of langzaam bewegende dynamische effecten om ten volle te genieten van deze speciale momenten. ​ Voor sommige toepassingen is warmwit licht alles wat je nodig hebt. Voor andere toepassingen wil je wellicht een vleugje kleur toevoegen, waarbij je kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren of een vooraf ingestelde scène in de Philips Hue App. Je hebt het allemaal zelf in de hand!

Philips Hue Outdoor

Verlichting

Verfraai je tuin met 16 miljoen kleuren. Fleur donkere paden op, creëer accenten in je tuin of schep een unieke ambiance op het terras. De Philips Hue outdoor producten zijn gebaseerd op laagspanning en zijn dus veilig te gebruiken en gemakkelijk te installeren. Philips maakt gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit voor de allerbeste prestaties in de buitenomgeving. Philips Hue heeft een ruime collectie van sokkellampen, wandlampen, spots, stralers en sensoren. Alle Hue producten werken moeiteloos met elkaar, hierdoor kun je het systeem gemakkelijk met elke lamp uitbreiden tot je de perfect verlichte tuin hebt gecreëerd! De lampen zijn dimbaar en verstelbaar in kleur. Van verschillende tinten wit tot wel 16 miljoen andere kleuren. De lampen hebben een modern ontwerp dat op zichzelf niet te veel aandacht trekt. Hierdoor kun je eigenlijk in elke tuin kwijt. Het installeren is helemaal plug and play waardoor je meteen van het systeem kunt genieten.

Besturing

Met behulp van de Philips Hue Bridge bedien je de lampen vanaf je smartphone of tablet via de Philips Hue app. Of voeg bewegingssensoren, binnenschakelaars en dimmers toe aan het systeem om de verlichting aan te passen. Philips Hue werkt met verschillende slimme assistenten, waardoor je de lampen zelfs met je stem kunt bedienen. Niets is belangrijker voor Hue dan jouw verlichting en hoe deze van invloed is op je woning en leven. Met de Philips Hue app kun je eenvoudig je afzonderlijke lampen de tuin organiseren. Schakel de lampen in/uit of verander de kleur of helderheid van al je lampen, zodat ze passen bij je stemming of activiteit. Wat voor lampen je ook hebt, je kunt ze eenvoudig bedienen. Transformeer je verlichting in een buitengewone ervaring met het kleurenpalet. Kies moeiteloos uit meer dan 16 miljoen kleuren of elke tint wit licht. Stel je verlichting zo in dat deze het natuurlijke ritme van de dag volgt. Lampen gaan dan automatisch aan bij zonsondergang en uit bij zonsopkomst. De routine past zich automatisch aan de zonsopkomst- en ondergang van je woonlocatie aan. Stel timers, scenes en routines in en geniet van een volledig geautomatiseerd systeem.

Philips Hue Outdoor

Gardena slim onderhoud

Slim onderhoud met Gardena

Het onderhouden van een tuin kan erg veel tijd in beslag nemen. Maar met Gardena gaat dit je een stuk minder tijd kosten. Het Gardena smart system biedt professionele zorg voor uw tuin. Het omvat wateroplossingen, gazonverzorging en meer in één systeem. Ervaar meer comfort, vrijheid, zekerheid en de maximale controle over de verzorging van uw tuin. Met het Gardena smart systeem weet u exact hoe de planten in uw tuin erbij staan, altijd en overal. Laat je planten tegen je praten. Met de Gardena smart sensor geef je de planten in jouw tuin een stem. Daardoor krijg realtime updates op je smartphone, zo weet je altijd hoe het met ze is. Gardena is de eerste stap in het volledig automatiseren van het onderhoud van jouw tuin!

Onderhoud

De smart sensor meet de bodemvochtigheid, temperatuur en lichtintensiteit in uw tuin en stuurt deze gegevens regelmatig door naar de Gardena smart app. De smart sensor meet de bodemvochtigheid waar deze het meest van belang is, aan de wortels van de plant. De smart besproeiingscomputer bestuurt de besproeiing van je planten gedurende het hele seizoen, ook als je niet thuis bent. De bewezen en geteste valve technologie garandeert een sterke verbinding tussen de smart besproeiingscomputer, de waterkraan en de verbonden producten. De robotmaaier zal zich bezighouden met het gazon. Het fijne maaiafval valt op het gazon als natuurlijke meststof. Dit bevordert een goede groei. De Gardena smart Sileno beschikt over een EasyPassage functie. Hierdoor kan de machine ook maaien in nauwe doorgangen en laat hij geen sporen achter. De hoogwaardige kunststof kap kan tegen een stootje en beschermd te maaier. Ook in regen en slecht weer zal de maaier zijn werk doen. Grote complexe oppervlakken zijn geen probleem voor de smart Sileno. Deze robotmaaier kan grote complexe gazons aan en maait ze volledig automatisch, op een betrouwbare manier en zonder strepen. De robotmaaier is beveiligd tegen diefstal met een alarm en een pincode. De regensensor kan met een spike in het perk naast de planten worden gestoken of de sensor kan op een stevig oppervlak worden geplaatst. Door het optisch-elektronische werkprincipe wordt het besproeien snel gestopt als het begint te regenen. De besproeiingscomputer houdt dus rekening met regenval. Weet het waterverbruik per dag, per seizoen en per plant, en lees de huidige waterstroom hoeveelheid af. Reageer snel en pas de hoeveelheid water aan. Dit maakt de watermeter ook ideaal voor de dosering van meststoffen.

Gardena slim onderhoud

Besturing

Met Gardena weet je altijd hoe het met je tuin is. Het maakt niet uit of het de robotmaaier, tuinverlichting, sprinkler of bodemvochtigheidssensor is, je hebt alles onder controle met de Gardena smart app. Eén app voor alle aspecten van tuinonderhoud die je nodig hebt. Stap voor stap helpt de app jou om je eigen smart system te installeren. Eenvoudig te begrijpen afbeeldingen en handige tips in plaats van ingewikkelde handleidingen, deze tuintechnologie is leuk vanaf het begin. Het smart systeem is perfect aan te passen aan jouw tuin. Voor optimale wateroplossingen houdt het smart system rekening met belangrijke zaken, zoals het type grond en welke planten er zijn. Het Gardena smart system is toegankelijk voor compatible apparaten van andere producenten. Deze kunnen worden aangesloten op het systeem, direct vanuit de app.