Servies van Serax

Serax creeërt unieke lifestyle producten geïnspireerd door talentvolle designers die schoonheid koppelen aan vorm en functie. Objecten om te ervaren, te delen en te koesteren.

Collectie Pellegrino

Designer: Charles Kaisin

In samenwerking met Serax brengt S.Pellegrino een exclusief en aangepast servies op de markt, gemaakt voor topchefs, en gaat zo een stapje verder in zijn rol als trouwe partner van de gastronomie. Voor het ontwerp van dit servies heeft S.Pellegrino ook een beroep gedaan op Charles Kaisin, die nauw heeft samengewerkt met sterrenchef David Martin, ambassadeur van het merk. Met de lancering van zijn eigen servies breidt S.Pellegrino het concept van Fine Dining uit tot Fine Food Experience.

Het idee is dat gastronomie meer is dan alleen maar het gerecht en een algemene beleving wordt, met een mooi gedekte tafel, een aangename sfeer en mensen met wie men samen aan tafel geniet.

S. Pellegrino in samenwerking met Serax

We wilden bovendien verrassend uitpakken door met alle componenten van de maaltijd te spelen. Een servies speelt een centrale rol in de beleving, aangezien het de instrumenten aanreikt om van de door chefs bedachte bereidingen te kunnen genieten. Om een eigen, prestigieus servies op de markt te brengen, bleek een samenwerking met Serax, Charles Kaisin en David Martin de perfecte oplossing : de strikte visie en de kwaliteitseisen van Serax; de creativiteit en de originaliteit van Charles Kaisin; de ervaring van David Martin.

Collectie Surface

Designer: Sergio Herman


Van het diepe grijs van de mystieke Noordzee tot een getekende en verouderende huid; elk oppervlak is een symbool van diepte. Elk oppervlak vertelt een verhaal. Het is het product van een visie die Sergio en Serax delen: het geloof in talent en de kracht van samenwerking om creativiteit aan te wakkeren. Een sterk idee heeft immers geen betekenis wanneer het niet wordt uitgevoerd.

Collectie Pure

Designer: Pascale Naessens

Heerlijk koken met mooie keramiek is pure romantiek, is pure interactie. Pascale Naessens gaf Pure vorm, haar eerste servieslijn. Pure belichaamt authenticiteit en warmte ontstaan uit organische lijnen en natuurlijke materialen.

Collectie Fish&Fish

Designer: Paola Navone

De Italiaanse designer Paola Navone presenteert de serviescollectie Fish & Fish. Hierbij liet ze zich inspireren door producten vervaardigd in de Verenigde Staten tijdens de Grote Depressie van de jaren 30. Toegankelijk, solide en weloverwogen vindt deze collectie haar weg naar alle mogelijke tafels.

Collectie Terres de Rêves

Designer: Anita Le Grelle

Hoe groeit een Babylonische toren van klei uit tot een succesvolle servieslijn? Door puur toeval, volgens Anita Le Grelle. Op een dag besloot ze om een van haar oudere kunstwerken te demonteren en te hergebruiken als mallen. In deze mallen maakte ze eerst kleine kommetjes die al snel evolueerden tot schalen, borden en kopjes. Zo kwam de collectie Terres De Rêves tot leven: een eclectische servieslijn uit aardewerk die zich kenmerkt door imperfecties. Imperfecties die op hun beurt weer samenvloeien tot een nieuwe, broze vorm van perfectie.