Geschiedenis

2020

De ideale woonwereld bestaat

'We willen jou inspireren om een plek te creëren waar jij je goed voelt.'

Momenteel voegen we steeds meer dienstverlening toe aan onze woonformule. Ontzorgen staat daarin centraal want Nijhof realiseert woonoplossingen. We nemen letterlijk alle zorg uit handen.
In de woorden van Jan Nijhof: "We willen jou inspireren om een plek te creëren waar jij je goed voelt."

2001

De Beste Winkel van Nederland

Verkiezing als bevestiging

Dat deze formule over een breed vlak waardering oogste, bleek uit de verkiezing in 2001 tot ‘Beste winkel van Nederland’ en de 2e positie in de Woonwinkel Top 100 in 2007. Ook ontving Nijhof in 2010 de prestigieuze Human Capital Award voor het beste personeelsbeleid.

1990

Eén filiaal, maar dan echt speciaal

De transformatie van bouwmarkt naar woonwarenhuis

Al snel werd het assortiment aangevuld met alles voor comfortabel wonen zoals keukens, badkamers en meubels. De verrassende combi van bouw- en woonwaren was geboren.
Begin jaren negentig kwam het ‘wonen’ echt in opkomst. Maar, in plaats van snel uit te breiden naar meer filialen, koos Nijhof er juist voor om één heel speciaal filiaal te hebben: de metamorfose van bouwmarkt naar woonwarenhuis was een feit. 

1975

Nederlandse eerste bouwmarkt

De combinatie van bouw- en woonwaren

Langzaam maar zeker werden het betere tijden en kreeg de consument meer te besteden. Behalve het sloopmateriaal van opa Nijhof kwam er ook voorzichtig een doosje nieuwe spijkers op het schap en kwamen er in de loop der tijd steeds meer nieuwe materialen bij. Zo groeide Nijhof uiteindelijk uit tot de eerste echte bouwmarkt van Nederland. 

1950

De start

Nijhof's levensmiddelen

De eerste stappen op het detailhandelspad zette Jan Nijhof, opa van onze huidige directeur, in de levensmiddelenzaak van z'n vader.
In 1950 startte hij een bedrijfje in gebruikte bouwmaterialen. De naam van dit bedrijf: 'J. Nijhof: Hout en Afbraakhandel'.