Betrokken

We zijn ook betrokken als ‘t niet om ons vakgebied gaat

Bij Nijhof kijken we verder dan wonen. Betrokken zijn bij alles wat er in en rond Baarn speelt is namelijk voor ons net zo vanzelfsprekend als iemand advies geven over de juiste keuken of een kleur verf. Daarom zijn we graag sponsor van zaken die dichtbij ons hart liggen. Gewoon, omdat het zo voelt. Hieronder zie je wat ons onder andere nog meer bezig houdt.

Onze spandoeken krijgen een tweede leven

Hergebruiken spandoeken

Het komt regelmatig voor dat wij een geveldoek na verloop van een bepaalde actieperiode niet meer kunnen gebruiken. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om zo’n geveldoek weg te gooien. Maar er is ook een andere mogelijkheid. Want er zijn bijvoorbeeld voldoende supporters van voetbal- of andere sportclubs die nog wel een extra (gratis) spandoek kunnen gebruiken. Zoals de jeugdige supporters van BFC uit Bussum. In dit filmpje zie je hoe ons oude geveldoek een nieuwe bestemming krijgt op het sportpark van BFC. We hebben nog een aantal van deze geveldoeken liggen. Indien jij ook zo’n geveldoek kan gebruiken, neem dan contact op met Hille Beekhuis, e-mail: h.beekhuis@nijhofbaarn.nl. We vragen slechts één tegenprestatie: een foto van het geveldoek op de nieuwe locatie!

Geef oud gereedschap een 2e leven

Stichting gered gereedschap

Jaarlijks zamelt Stichting Gered Gereedschap zo’n 300.000 stuks gereedschap in. Dit gereedschap gaat naar één van de 30 werkplaatsen verspreid door heel Nederland (wij werken samen met de vestiging in Nijkerk). Ongeveer 500 vrijwilligers knappen dit gereedschap op, waarna het verscheept wordt naar ontwikkelingslanden. Aan leerlingen van technische scholen in Afrika, Azië of Zuid-Amerika wordt hiermee een vak geleerd. Met die kennis kunnen deze leerlingen later een baan vinden of zelfstandig een bedrijfje beginnen. Klik hier voor meer informatie. 

Vorstelijk Baarn

Met je paspoort een gezellig dagje uit

Nijhof, medesponsor Vorstelijk Baarn

De stichting Vorstelijk Baarn coördineert en initieert diverse activiteiten die gericht zijn op het promoten van Baarn. Dat vinden wij een goed plan en zijn daarom medesponsor. Om bezoekers een gezellig dagje uit te garanderen, heeft de stichting een speciaal paspoort uitgebracht. Met allerlei wetenswaardigheden over Baarn en haar historische banden met het koninklijk huis. Bovendien heeft de stichting de kostuumshow ‘Het Grootste Staatsbezoek Aller Tijden’ mogelijk gemaakt. Kijk voor meer informatie op de site van Vorstelijk Baarn.

Zingen met een koninklijke erepenning

Het Baarns Mannenkoor

Het Baarns Mannenkoor is opgericht op 18 februari 1907 en neemt met meer dan 100 jaar een vooraanstaande plaats in de Baarnse cultuurgeschiedenis in. Deze belangstelling breidde zich ook uit tot en met het koningshuis. Zo mocht het koor in 1982 van Hare Majesteit Koningin Beatrix een koninklijke erepenning ontvangen. Prins Bernhard heeft in 1947 het beschermheerschap over het koor aanvaard en deze tot kort voor zijn overlijden vervuld. Als blijvende herinnering dragen alle koorleden nu nog een witte anjer op de revers van hun koorkostuum. Vandaag de dag wordt het beschermheerschap vervuld door onze directeur Jan Nijhof. Kijk voor meer informatie over het Baarns Mannenkoor op www.baarnsmannenkoor.nlSCHOOLVOORBEELD VOOR DE BRANCHE

Erkend Leerbedrijf

Nijhof staat al jaren bekend als een goed leerbedrijf met motiverende interne stagebegeleiders. Daarom zijn wij benoemd tot Erkend Leerbedrijf. 
De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Erkende leerbedrijven – zowel bedrijven als zzp'ers – zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Als eerste op de hoogte zijn van onze aanbiedingen, noviteiten en exclusieve nieuwsbrief acties? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.