Cinema Soestdijk en Nijhof

Cinema Soestdijk en het Nederlands Film Festival vertonen deze zomer vijf prachtige Nederlandse films tegen het magische decor van Paleis Soestdijk. Bezoekers worden ondergedompeld in het beste, nieuwste en meest bijzondere van de Nederlandse filmcultuur.

En wij zijn trotse partner!

Cinema Soestdijk en Nijhof

Cinema Soestdijk

Cinema Soestdijk en het Nederlands Film Festival vertonen dit jaar maar liefst vijf films. Op 29, 30, 31 augustus en op 5 en 6 september wordt de paleistuin omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Deze bijzondere filmavonden vinden plaats in de tuin aan de achterzijde van het paleis. Bezoekers zijn welkom met een eigen picknickmand en kleed of strandstoel, of kunnen vooraf een filmticket met zitplaats reserveren.

Wij zijn partner van Cinema Soestdijk. Niet alleen omdat Nijhof en het paleis nagenoeg buren zijn. Maar ook omdat beiden gedreven worden door de kernwaarden innovatie, duurzaamheid en Nederland. Samen zorgen we ervoor dat het een bijzondere avond wordt in de historische en magische paleistuin.

Benieuwd welke prachtige films er vertoond worden? Klik dan op de onderstaande button en laat je verrassen!

Cinema Soestdijk

Cinema Soestdijk

Cinema Soestdijk

 

Cinema Soestdijk 2019

 

Dirty God Cinema Soestdijk bij Nijhof

Dirty God

donderdag 29 augustus 2019

Jade woont samen met haar tweejarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs vooral aangestaard. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan. Engelstalig regiedebuut van Sacha Polak, met glansrol voor de 22-jarige Vicky Knight, zelf brandwondenslachtoffer en hier debuterend als actrice.

Duur van de film: 104 minuten
Regie: Sacha Polak
Cast: Vicky Knight, Katherine Kelly, Eliza Brady-Girard, Rebecca Stone en Bluey Robinson

The Paradise Suite Cinema Soestdijk bij Nijhof

The Paradise Suite

vrijdag 30 augustus 2019

Deze rauw-poëtische mozaïekvertelling vervlecht de verhaallijnen van verschillende personages die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken en ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels: Zweeds, Afrikaans, Bulgaars, Bosnisch en Servisch. Liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren.

Duur van de film: 123 minuten
Regie: Joost van Ginkel
Cast: Anjela Nedyalkova, Issaka Sawadogo, Boris Isakovic, Raymond Thiry, Sigrid ten Napel, Magnus Krepper, Dragan Bakema

Singel 39 Cinema Soestdijk bij Nijhof

Singel 39

zaterdag 31 augustus 2019

Mo (39), kort voor Monique (Lies Visschedijk), heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Als Max via een app op zoek gaat naar de ideale moeder voor zijn nageslacht, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.

Duur van de film: 120 minuten
Regie: Frank Krom
Cast: Lies Visschedijk, Waldemar Torenstra, Eva van de Wijdeven, Loes Haverkort, Gerard Cox en Steyn de Leeuwe

Take me somewhere nice

Take me somewhere nice

donderdag 5 september 2019

De Nederlandse tiener Alma leeft tussen twee werelden, zo wordt duidelijk als ze een snikhete zomer doorbrengt in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Ze wil haar zieke vader opzoeken. Maar niets gaat zoals verwacht. Vastberaden om een connectie met haar vaderland te maken, komt ze van de ene absurde en vervreemdende situatie in de andere terecht. Deze eigenzinnige, speelse roadmovie met opvallende, ongewone camerahoeken werd in de Tiger-competitie van het International Film Festival Rotterdam bekroond met de Special Jury Award.

Duur van de film: 91 minuten
Regie: Ena Sendijarevic
Cast: Sara Luna Zorić, Lazar Dragojević, Ernad Prnjavorac, Sanja Burić

Niemand in de stad Cinema Soestdijk bij Nijhof

Niemand in de stad

vrijdag 6 september 2019

Drie vrienden ervaren de pieken en dalen van hun tijd als lid van een Amsterdamse studentenvereniging. Het is een turbulente periode waarin ze met wisselend succes proberen los te komen van hun ouders en achtergrond. Ze beleven gepassioneerde liefdesavonturen, wilde feesten, ze brassen, brallen en leren de ware betekenis van vriendschap kennen. Een plotselinge dood binnen de groep zet daarbij alles op scherp. Wie ben je als mens als je volwassen bent en zelf verantwoording moet dragen over je keuzes? Drama over vriendschap, verlangens en volwassen worden, met veel oog voor detail gesitueerd in een microkosmos, maar tegelijkertijd enorm universeel.

Duur van de film: 102 minuten
Regie: Michiel van Erp
Cast: Jonas Smulders, Chris Peters en Sofie Porro

Dirty God Cinema Soestdijk bij Nijhof

The Paradise Suite Cinema Soestdijk bij Nijhof

Singel 39 Cinema Soestdijk bij Nijhof

Take me somewhere nice Cinema Soestdijk bij Nijhof

Niemand in de stad Cinema Soestdijk bij Nijhof