Tuinontwerp en aanleg

Wij verzorgen het hele tuintraject: van ontwerp en aanleg tot styling en onderhoud. Maar ook een onderdeel van dit traject is mogelijk. Voor het ontwerp werken wij samen met onze partner Hollandstuin & Landschap.

Voor de aanleg en het onderhoud van de tuin hebben wij partnerships met een aantal regionale tuinbedrijven die wij geselecteerd hebben op vakbekwaamheid en passie. De samenwerking met deze ervaren partijen heeft zo z’n voordelen: het is makkelijk en scheelt tijd en geld. Het resultaat: een schitterende, betaalbare tuin die volledig is afgestemd op jouw wensen.

Ontwerp

Ook al heb je vaak wel een soort van idee in je hoofd, als je wilt uitleggen hoe de tuin eruit moet komen te zien is het ineens een stuk lastiger. Daarom maken wij een schets op basis van jouw wensen en houden dan ook direct rekening met de voor- en nadelen én de details waar je op moet letten bij het kiezen van een type tuin. Zoals de ligging en de vorm van de tuin, de beschikbare ruimte en waar de zon opkomt en onder gaat. Een goed ontwerp is de basis voor de rest: aanleg, styling en onderhoud.

Aanleg

Staat het ontwerp van je tuin als een huis? Dan is het tijd voor het grove werk zoals de bestrating, het grondwerk en het planten van bomen. Maar ook de eventuele bouw van een pergola of veranda, het aanleggen van een vijverpartij en misschien het aanbrengen van beregening of tuinverlichting. Tot slot de finishing touch door het aanbrengen van op elkaar afgestemde beplanting.
Dan is het tijd voor de volgende fase: styling en onderhoud.

Styling

Dit is toch altijd het leukste moment van een nieuwe tuin: het mooi maken en aankleden met sfeervolle meubels en leuke bijpassende accessoires. Ook hier kun je alle kanten op. Onze stylistes helpen je graag om in ons uitgebreide assortiment te zoeken naar de spullen die je tuin helemaal afmaken.

Onderhoud

Na het aanleggen van je tuin zou je het liefst willen zeggen: klaar! Maar, een mooie tuin moet je wel onderhouden. Op verzoek maken we een onderhoudscontract op maat. Je bepaalt zelf hoe vaak, hoe lang en welke werkzaamheden wij voor je uitvoeren. Wij leggen de afspraken dan vast in een onderhoudscontract. In dit contract leggen wij ook de prijs per onderhoudsbeurt vast.

Flitsadvies: reserveer tuinarchitect Jeroen

Twee zaterdagen per maand organiseren wij flitsadviezen voor de tuin. Deze dagen organiseren wij in samenwerking met onze partner Jeroen Binnekade, tuin- en landschapsontwerper en groenprofessional van Hollandstuin & Landschap.

Onze tuinarchitect gaat 45 minuten intensief met je aan de slag. Het flitsadvies is bedoeld voor een specifiek, afgebakend onderwerp. Loop je vast met de indeling van je tuin? Of kom je er niet uit met het kiezen van de juiste kleuren, beplanting of verlichting? Dan is ons flitsadvies precies wat voor jou. De kosten voor dit advies zijn €50. Reserveren kan via 035 5486 299 of 06 1363 0480.

Neem contact op met onze tuinspecialisten