Tuinontwerp en aanleg

Wij verzorgen het hele tuintraject; van ontwerp en aanleg tot styling en onderhoud. Maar ook een onderdeel van dit traject is mogelijk. Voor het ontwerp werken wij samen met onze partner Hollandstuin & Landschap.

Voor de aanleg en het onderhoud van de tuin hebben wij partnerships met een aantal regionale tuinbedrijven die wij geselecteerd hebben op vakbekwaamheid en passie. De samenwerking met deze ervaren partijen heeft zo z’n voordelen: het is makkelijk en scheelt tijd en geld. Resultaat: een schitterende, betaalbare tuin die volledig is afgestemd op jouw wensen.

Vanaf nu kan onze architect ook online advies geven! Meer informatie? Klik dan op de knop hieronder.

Ontwerp

Ook al heb je vaak wel een soort van idee in je hoofd, als je wilt uitleggen hoe de tuin eruit moet komen te zien is het ineens een stuk lastiger. Daarom maken wij een schets op basis van jouw wensen en houden dan ook direct rekening met de voor- en nadelen én de details waar je op moet letten bij het kiezen van een type tuin. Zoals de ligging en de vorm van de tuin, de beschikbare ruimte en waar de zon opkomt en onder gaat. Een goed ontwerp is de basis voor de rest: aanleg, styling en onderhoud.

Aanleg

Staat het ontwerp van je tuin als een huis? Dan is het tijd voor het grove werk zoals de bestrating, het grondwerk en het planten van bomen. Maar ook de eventuele bouw van een pergola of veranda, het aanleggen van een vijverpartij en misschien het aanbrengen van beregening of tuinverlichting. Tot slot de finishing touch door het aanbrengen van op elkaar afgestemde beplanting.
Dan is het tijd voor de volgende fase: styling en onderhoud.

Styling

Dit is toch altijd het leukste moment van een nieuwe tuin: het mooi maken en aankleden met sfeervolle meubels en leuke bijpassende accessoires. Ook hier kun je alle kanten op. Onze stylistes helpen je graag om in ons uitgebreide assortiment te zoeken naar de spullen die je tuin helemaal afmaken.

Onderhoud

Na het aanleggen van je tuin zou je het liefst willen zeggen: klaar! Maar, een mooie tuin moet je wel onderhouden.
Op verzoek maken we een onderhoudscontract op maat. Je bepaalt zelf hoe vaak, hoe lang en welke werkzaamheden wij voor je uitvoeren.
Wij leggen de afspraken dan vast in een onderhoudscontract. In dit contract leggen wij ook de prijs per onderhoudsbeurt vast.

Tuinschetsdagen

Elke eerste weekend van de maand organiseren wij tuinschetsdagen. Deze dagen organiseren wij met onze partner Jeroen Binnekade, tuin- en landschapsontwerper en groenprofessional van Hollandstuin & Landschap. 

Onze tuinarchitect gaat 45 minuten intensief met je aan de slag. De kosten voor dit advies zijn €50,-. Na het adviesgesprek ontvang je €25,- retour via een Nijhof cadeaucheque. Reserveren via telefoonnummer 035 5486 299

Voor een effectief en gericht advies annex ontwerp is een goede voorbereiding van belang. Neem daarom zoveel mogelijk foto's, tekeningen, plattegronden, maatvoeringen, knipsels, kleurstalen en voorbeelden van materialen mee.

Neem contact op met onze tuinspecialistenWil je op de hoogte blijven van onze noviteiten, events en aanbiedingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: