The Lemon Kitchen kookboek

Waar zullen we beginnen. In dit kookboek draait het allemaal om citroen. Punt. Wij zijn razend benieuwd, en jij?

The Lemon Kitchen kookboek bij Nijhof

 

Kookboek

Daar is 'ie dan. Het bijzondere kookboek: The Lemon Kitchen. Met uiteraard de citroen in de hoofdrol, en dan in het bijzonder de Biologische Siciliaanse citroen.

Het boek bestaat onder andere uit informatieve hoofdstukken over de citroen. Van een bezoek aan de citroenleverancier van Ekoplaza in Sicilië tot aan historie en interessante weetjes. Daarnaast bevat het boek 45 verrassende seizoensrecepten met een frisse touch van biologische citroen.

De biologische citroen is een verrassend flexibel, veelzijdig en onmisbaar ingrediënt. Deze citroen staat in dit kookboek dan ook centraal, net als het kernwoord fris. Deze gele citrusvrucht is een basisingrediënt dat eigenlijk onmisbaar is in de keuken. Heb je voor The Lemon Kitchen gekozen en ga je met de recepten aan de slag? Zorg er dan voor dat je een fijne handrasp, zesteur en citruspers in huis hebt.

The Lemon Kitchen kookboek bij Nijhof

 

Jadis Schreuder

28 jaar, receptontwikkelaar, foodstyliste, foodfotografe, illustrator en auteur van The Lemon Kitchen. We hebben het natuurlijk over Jadis Schreuder. Ze wordt enorm gelukkig van proeven, koken, boodschappen doen, reizen, uit eten gaan en nieuwe recepten bedenken. En deze dan natuurlijk zo mooi mogelijk op de foto zetten.

Haar favoriete land is Italië, en dan vooral Sicilië, want - je raadt het misschien al - daar komen de lekkerste biologische citroenen vandaan. Ze gaat graag uit eten. Waar maakt niet uit, zolang het maar met liefde en aandacht is bereid. The Lemon Kitchen staat voor kwaliteit, frisheid en smaak. Eten hoeft nooit saai te zijn.

Of de citroen haar altijd zal blijven boeien? Daar is ze heel duidelijk over: "Ik weet zeker van wel. Het is zo’n veelzijdige vrucht en het is een basisingrediënt dat overal ter wereld beschikbaar is en in heel veel keukens terugkomt. De mogelijkheden zijn eindeloos."

Meer over Jadis en het kookboek lees je op haar website: www.thelemonkitchen.nl

The Lemon Kitchen kookboek bij Nijhof

 

Biologisch

De voorkeur van Jadis gaat altijd uit naar zo veel mogelijk biologisch, niet alleen omdat het vaak vele malen lekkerder en verser is, maar ook omdat dit vaak betekent dat de gehele keten eerlijk wordt behandeld.

De lekkerste biologische citroenen haalt ze bij Ekoplaza. Deze zijn onbespoten, komen uit Sicilië en hebben zelfs een keurmerk! Gelukkig is het een keten en zitten ze op zo'n 90 plekken door heel Nederland. Altijd een biologische citroen in de buurt dus!

 

Winkelwagentje

Uw winkelwagentje is leeg.

0