Surface by Sergio Herman

Liefde en passie voor food en design brachten Serax en Sergio Herman samen. Met Surface onderstrepen het Antwerpse label en de Nederlandse chef hun gezamenlijke passie voor samenwerken en creativiteit. De Surface collectie heeft alles in huis! Van servies tot glazen, van bestek tot keukenmessen en van ovenschaaltjes tot snijplanken.

Surface by Sergio Herman bij Nijhof

 

Serax Surface

“De Surface collectie is een heel persoonlijk project voor mij. Ze is het resultaat van een jarenlange wens om te creëren en te verrassen. Ik heb me laten inspireren door de ongerepte natuur van Zeeland met haar ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden die laten zien wat echt en waar is. Van het diepe grijs van de mystieke Noordzee tot een getekende en verouderende huid; elk oppervlak is een symbool van diepte. Elk oppervlak vertelt een verhaal. De collectie is het product van een visie die Serax en ik delen: het geloof in talent en de kracht van samenwerking om creativiteit aan te wakkeren. Een sterk idee heeft immers geen betekenis wanneer het niet wordt uitgevoerd.”

- Sergio Herman

 

SERVIES

Het aardewerk servies is beschikbaar in drie bijzondere kleuren: Camogreen, Rustybrown en Indigrey. De serie bestaat uit kopjes, schoteltjes, borden en schalen in allerlei formaten, van laag tot hoog en van klein tot groot. Zo kun je voor elk gerecht heel je tafel opdekken met het Surface servies!

Serax Surface by Sergio Herman bij Nijhof

 

Serax Surface by Sergio Herman bij Nijhof

GLAZEN

De glazen stralen stijl en originaliteit uit en zijn op een heel eigen manier anders dan anders. Dit komt omdat ze binnenstebuiten zijn ontworpen. De buitenkant is volledig glad afgewerkt en het profiel zit aan de binnenkant. De dikte van het glas zorgt voor een optimale isolatie voor zowel warme als koude drankjes.

 

SNIJPLANKEN

De keuze voor Canadees esdoornhout van hoge kwaliteit voor de Surface Collectie was niet meer dan logisch. De natuurlijke hardheid van het hout zorgt ervoor dat de messen scherp blijven, de unieke antibacteriële en zelfherstellende eigenschappen voorkomen besmetting en het hout is ook nog eens vaatwasserbestendig!

Serax Surface by Sergio Herman bij Nijhof

 

Serax Surface by Sergio Herman bij Nijhof

BESTEK

De vorm van het bestek is gebaseerd op het klassieke Franse horecabestek waar Sergio 25 jaar mee gewerkt heeft in restaurant Oud Sluis en dat ook aanwezig is in Pure C en The Jane. De stonewash afwerking geeft de lepels, vorken en messen exact de hedendaagse uitstraling die Sergio wilde en dat maakt ze uitermate geschikt voor dagelijks gebruik.

 

KEUKENMESSEN

De collectie bestaat uit een groter keukenmes, een officemes voor het fijne werk en een steakmes, allemaal voorzien van een lemmet uit het sterkste Zweedse staal en een handgreep uit hetzelfde kwaliteitsvolle Canadese esdoornhout als de snijplanken. De messen zijn zowel voor de amateur kok als voor de professionele chef.

Serax Surface by Sergio Herman bij Nijhof

 

Serax Surface by Sergio Herman bij Nijhof

OVENSCHAALTJES

De ovenschaaltjes in matzwarte afwerking zijn ovenvast, gemakkelijk in gebruik en onderhoud en helemaal van deze tijd. Ze zijn uniek en hebben een echte eigen identiteit. De steel maakt een wereld van verschil bij het hanteren en het materiaal en de kwaliteit zijn identiek aan de klassiekers. Super dus!

 

 

Sergio Herman

Zijn liefde voor de kookkunst erfde Sergio Herman van zijn vader, met wie hij eerst enkele jaren zij aan zij werkte in restaurant Oud Sluis, tot hij het volledig overnam in 1990. Daar bracht hij de kwaliteitsvolle producten uit de Zeeuwse polders en wateren tot leven en legde hij de basis voor wat later uit zou groeien tot een ongeëvenaarde keuken die hem uiteindelijk drie Michelinsterren zou opleveren. In 2013 besloot Sergio om de deuren van restaurant Oud Sluis voorgoed achter zich dicht te trekken, omdat het ‘te klein’ geworden was en het hem belemmerde in zijn onstuitbare drang naar ontwikkeling en evolutie. In 2010 opende hij zijn tweede restaurant: Pure C Bar & Restaurant in Cadzand-Bad. In 2014 opende hij een nieuw, innovatief en modern restaurant, genaamd The Jane, in een voormalige kapel van een militair ziekenhuis in Antwerpen. Met dit laatste project bewees Sergio voor eens en altijd dat voeding echt zijn religie is.

Sergio Herman bij Nijhof

 

  1. +31 35 548 6111
  2. Door de coronacrisis is het erg druk in onze webwinkel. De bezorging van je bestelling duurt daardoor mogelijk wat langer. Bedankt voor je begrip.

  3. klantwaardering

Winkelwagentje

Uw winkelwagentje is leeg.

0