Je Boretti barbecue onderhouden

Op een Boretti kun je trots zijn. En het liefste ook trots blijven. Het is dus wel van belang om goed te weten hoe je hem schoonmaakt. En laten wij nou net wat tips voor je op een rijtje gezet hebben.

Boretti barbecues bij Nijhof

 

Over Boretti

Laten we het eerst even over Boretti zelf hebben. Al ruim twintig jaar staat het merk bekend om innovatieve technieken en eenvoudig gebruik. En dat mag best even gezegd worden.

Met hun culinaire visie op de Italiaanse levenswijze streeft het team van professionals continue naar het toppunt van kwaliteit, techniek en natuurlijk design. Het is Boretti’s ultieme wens om de culinaire creaties van iedere kookliefhebber leuker en gemakkelijker te maken. Dit wordt gerealiseerd door het ontwerpen van keukenapparatuur in uitzonderlijke Italiaanse stijl. De collecties ontstaan uit de meest hoogwaardige materialen en prachtig design. Boretti creëert hiermee de perfecte keukenbeleving om al jouw gastronomische wensen uit te laten komen. Boretti, passione in cucina.

 

Schoonmaaktips

 

Aluminium branderkelken

De branderkelken kun je beste schoonmaken met een niet bijtend middel, afwasmiddel bijvoorbeeld. Dit doe je met schuursponsje of een stukje staalwol. De glanslaag zal dan verdwijnen, maar schrik niet: dat hoort zo. Dit komt namelijk omdat deze er handmatig in de fabriek is opgespoten.

Binnenzijde oven

De binnenzijde van de oven, de zijwanden en de bodemplaat dus, kun je schoonmaken met ovenreiniger. Boretti raadt zelf de BAC40 aan. Wie zijn wij om daar iets tegen in te brengen.

Bodemplaat in fornuis

Voor de bodemplaat van het fornuis kun je het beste ook ovenreiniger gebruiken. Je kunt deze reiniger erop smeren, eventjes laten intrekken en na ongeveer een half uur afnemen met een doekje en lauwwarm water.
 

Branderdeksels

De branderdeksels maak je schoon met een zacht schoonmaakmiddel, belangrijk is dat deze niet bijtend is. Met behulp van een schuursponsje breng je het schoonmaakmiddel aan. Je kunt de branderdeksels er tijdens het koken het beste afhalen en enkel de vlamverdelers gebruiken. Dan blijven de deksels mooi.

Geëmailleerde vangschaal

De geëmailleerde vangschaal in de oven maak je schoon met een ovenreiniger. Je kunt er eventueel ook bakpapier opleggen zodat sappen en vet niet inbranden of aankoeken. Zo kun je het vuil na het bakken gemakkelijk verwijderen.

Vangschaal kookgedeelte

De vangschaal rondom de branders kun je gewoon schoonmaken met een doekje. Let er wel op dat je geen schuursponsje of staalwol gebruikt, hierdoor ontstaan krassen op de vangschaal. En dat is natuurlijk zonde! Je kunt eventueel wel een metaalreiniger gebruiken voor het reinigen van de vangschaal.

Vlamverdelers

Voor het schoonmaken van de koperkleurige vlamverdelers gebruik je een schuursponsje met een zacht schoonmaakmiddel, eentje die niet bijtend is. Eventueel kun je de onderdelen nog oppoetsen met koperpoets.

Pannendragers

De pannendragers kun je reinigen met een zacht sopje en eventueel een schuursponsje of een doekje. Het is belangrijk om de gietijzeren pannendragers na het schoonmaken eerst goed te laten drogen, anders kunnen er niet meer verwijderbare vlekken ontstaan. En dat willen we niet!

 

Let op!

Boretti raadt het niet aan om de losse onderdelen van Boretti apparatuur in de vaatwasser te doen. Dit kan oxidatie veroorzaken en dat is helaas niet meer te verwijderen.


Ben je niet zeker zijn van de werking van een bepaald schoonmaakmiddel? Probeer dit dan altijd eerst uit op een gedeelte van het onderdeel waar het resultaat niet direct zichtbaar is. Bijvoorbeeld de onderkant. Dit voorkomt (zichtbare) beschadigingen aan de barbecue.

 

Boretti barbecues bij Nijhof

 

Winkelwagentje

Uw winkelwagentje is leeg.

0