Buitenkeuken in eigen tuin

Omdat onze zomers niet zo lang duren, willen we graag zo veel mogelijk buiten zijn, zodra het weer het eens toelaat. We eten daarom ook graag buiten. Hoe fijn is het dan als je het eten zelfs buiten klaar kunt maken?

Een geschikte barbecue vinden

Barbecues zijn er in alle soorten en maten. Het kan daarom best lastig zijn om te bedenken welke voor jou het best geschikt is. Hieronder zetten we een aantal soorten op een rijtje. We hebben het niet alleen over de klassieke houtskoolbarbecues, maar ook over de gasbarbecue en de hippe kamado's.

Barbecue op houtskool
De houtskoolbarbecue is de klassieke barbecue met de authentieke barbecuesmaak. Dompel jezelf onder in de authentieke barbecuesfeer van vertrouwd geknetter en de geruststellende, nostalgische geur van een houtskoolbarbecue. Regel de warmte, concentreer je op de bereiding en beloon jezelf en de gasten met verbazingwekkend goed eten.


Gasbarbecue

Barbecueën met gas gaat om precisie. Het draait om spontane ontmoetingen, of er nu veel of weinig tijd is en lekker eten op een rustige zondag of een drukke maandag. Of de kinderen nou burgers willen of de mannen juist snakken naar een steak, met één druk op de knop is de gasbarbecue klaar voor gebruik.


Draagbare barbecue

Met een draagbare barbecue kun je overal barbecueën, onderweg, in het park, of gewoon in je tuin. Reizen met een draagbare barbecue is reizen met het gevoel van thuis. Of je nu op zakenreis bent of een wandeling in de bossen maakt, de heerlijke smaak van barbecue zorgt ervoor dat het eten fantastisch zal zijn, waar je ook bent.

Kamado
Ruim 3.000 jaar geleden werd er in Oost-Azië al gekookt op hout gestookte kleiovens. Deze ‘barbecues’ werden daar ontdekt, omarmd en meegenomen door de Japanners. Zij noemde de ronde kleiovens ‘kamado’, wat letterlijk oven of haard betekent. In Japan gelegerde Amerikanen ontdekte hoe smaakvol en sappig de gerechten waren die door de Japanners in de kamado werden bereid. Toen ze terug naar huis gingen, namen velen van hen een kamado mee als souvenir.

Barbecue op houtskool, gasbarbecue, draagbare barbecue, kamado, elektrische barbecue

Elektrische barbecue
Barbecueën zonder grenzen. Nodig vrienden uit voor een barbecue op het dak of kom tot rust na een drukke dag op kantoor. Sluit je elektrische barbecue aan, verzamel de ingrediënten en dek de tafel voor twee of voor wie er nog meer aanschuift. Heerlijk barbecueën in de buitenlucht, waar je ook woont en wat je ook maakt.

Barbecue accessoires

Maak je barbecue compleet


Bakaccessoires

Er zijn veel verschillende manieren om jouw barbecue ervaring te vergroten. Breidt je barbecue uit met uiteenlopende accessoires, zoals pannen, bakplaten, stomers en rokers. Zo zijn er bijvoorbeeld de wokpan, de poffertjespan en de braadpan van Weber, speciaal voor de barbecue. Een pizza van de barbecue? Dat kan! De pizzasteen van COBB zorgt voor een knapperige bodem, zo maak je in een handomdraai een heerlijke eigen pizza. Je kunt bijvoorbeeld ook stomen, bijvoorbeeld met de gevogeltestomer van Boretti. Wil je liever de verschillende rokerige smaken uitproberen? Dat kan bijvoorbeeld met de Cold Smoke Generator of de universele rookbox van Weber. Leent jouw maaltijd zich voor het gebruik van een spit? Dan zijn ook daar verschillende mogelijkheden voor!


Andere accessoires

Om de barbecue echt compleet te maken zijn er verschillende accessoires voor de barbecue om het bakken een stukje makkelijk te maken. Zo hebben wij bijvoorbeeld extra werkbladen om jouw buitenkeuken uit te breiden en hebben we onderstellen voor de barbecue zodat je niet constant hoeft te bukken. Een andere handige accessoire is de dekselhouder van Weber. In deze houder kun je de deksel hangen, zodat je veilig en comfortabel door kan bakken. Barbecue je weleens in de avond? Dan is grillverlichting wat voor jou! Hiermee kun je goed in de gaten houden hoe het met je vlees is.

Barbecue aansteken

De barbecue aansteken


Materiaal

Voor de verschillende soorten barbecues zijn er ook verschillende soorten materialen nodig. Gelukkig hebben wij ze allemaal. Van houtskool tot briketten, en van gasflessen tot aansluitingen. Bekijk onze webshop voor het aanbod, of kom langs in ons woonwarenhuis in Baarn!


Hulpmiddelen

Het aanmaken van de barbecue kan nog weleens een uitdaging zijn. Met wat hulpmiddelen maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Een van de makkelijkste hulpmiddelen is een brikettenstarter. Het enige dat je nodig hebt is de starter, wat aanmaakblokjes en natuurlijk de briketten. Verder kunnen natuurlijk een aansteker of lucifers niet ontbreken in jouw arsenaal.

Een maaltijd klaarmaken

Barbecueën is niet alleen leuk, barbecueën is ook erg lekker. Met het juiste gereedschap, een goede voorbereiding en wat kleine tips kun je een heerlijke maaltijd klaarmaken. Allemaal in je eigen tuin!

Gereedschap
Goed gereedschap is erg belangrijk. Voor elke klus is er wel een object te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een tang voor de maiskolven, een vleesvork voor de steaks en een spatel voor de hamburgers. Vergeet niet de marinade aan te brengen met een kwast voordat je gaat bakken! Ga je zelf pizza maken? Dan mag een pizzaspatel natuurlijk niet ontbreken.


Goed voorbereid

Een goed begin is het halve werk. Daarom zijn er verschillende producten om het barbecueën comfortabel en succesvol te maken. Een schort en handschoenen zorgen voor een veilige en comfortabele ervaring en met een thermometer weet je precies hoe het met het vlees of de vis gaat. Voorafgaand aan de barbecue moet je, naast de salade en het stokbrood, ook al het vlees gereed maken. Met een hamburgerpers en een gezonde hoeveelheid spiesen kan dat eigenlijk niet fout gaan.

Kookboeken
Met alleen een goede voorbereiding kom je er niet. Om je barbecue kunsten echt tot een hoger level te tillen, hebben wij verschillende kookboeken in onze winkel. Met de inspirerende Weber receptenboeken kun je alle kanten op, van vlees tot vega en van smoke tot hot & spicy. Daarnaast kan het met de persoonlijke tips van Julius Jaspers eigenlijk niet meer fout gaan. Heb jij net een Cobb gekocht en wil je weten hoe je daar het maximale uit kan halen? Ga dan voor Koken op jouw Cobb. Succes!

Buitenkeuken

Unieke smaken creëren

Bijna iedereen is gek op barbecueën en het liefste al bij de eerste zonnestralen. In Nederland wordt er veel gebarbecued, maar met slim gebruik van kruiden, sauzen en rook kun jij unieke smaken creëren die niemand kan evenaren!

Kruiden
Goede kruiden zijn hét geheim van een lekker gerecht. Voor elk onderdeel van de maaltijd zijn er geschikte kruiden. Zo gebruik je bijvoorbeeld de Spice mix for Fish van Nicolas Vahé voor de vis en de mix for Vegetables voor de groentes. Je vlees behandel je met Dry Rub allround barbecue mix of met de Smoked variant voor de echte unieke smaak. Je salade top je af met de Fig, nut & raison mix, kijk wel uit dat je salade hiermee niet de show steelt, het is tenslotte een barbecue!


Sauzen

Om je gerecht echt af te maken, gebruik je de sauzen van Nicolas Vahé. De Gourmet sauce Spicy Mango is eigenlijk een goede keuze voor bijvoorbeeld kip en garnalen. Deze saus zorgt voor een bijzondere smaakcombinatie van zoet en pittig. Voor groentes kun je altijd terugvallen op de Bloody beetroot Gourmet sauce, deze werkt vooral erg goed in combinatie met wortel. Top je burger af met Honey & bourbon BBQ sauce voor een unieke smaakervaring. Heb je spareribs gebakken op je barbecue? Probeer dan eens de Smoked Chipotle BBQ sauce.

Houtsnippers en rookchips
Tegenwoordig is het helemaal in om de smaak van de maaltijd te verreiken met een rokerige smaak. Elke rokerige smaak is weer anders, van kers tot appel en van Jack Daniels tot Whiskey Oak. Met rookchips, houtsnippers en rookpallets creëer je unieke smaken die jouw maaltijd stuk voor tuk onvergetelijk maken. Heb jij ze allemaal al ontdekt?

Buitenkeuken

Barbecue onderhouden

Je barbecue onderhouden


Schoonmaken

Het ergste moment van de avond is aangebroken: je moet de barbecue schoonmaken. Daar kunnen wij je helpen! Met de collectie reinigingsborstels, reinigingsspray en spatels is het schoonmaken van de barbecue in een mum van tijd gefikst!


Beschermen

Je barbecue is je trots, dus je wilt er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Om de barbecue te beschermen tegen de elementen kun je hem in de daluren afdekken met een beschermhoes, vergeet de beschermhoes niet te behandelen met een hoesbeschermer! Om de barbecue te beschermen tegen jezelf, kun je denken aan anti-aanbakspray, dat scheelt een hoop schoonmaaktijd. Ook lekbakjes bieden hier een uitkomst, want alles dat in de lekbak terechtkomt, hoef jij niet meer schoon te maken!

Winkelwagentje

Uw winkelwagentje is leeg.

0