Workshop: solderen

Lassen is de snelste manier om metaal te verbinden. In deze cursus ontwikkel je een goede basis! 

Wat ga je leren? 

Lassen is goed te leren door het simpelweg veel te doen, meters maken dus. Je moet het gevoel voor het smeltbad een beetje doorkrijgen, je moet goed luisteren en de snelheid van de toorts onder bedwang weten te krijgen. Daarnaast leer je ook het instellen van de machines en over het onderhoud daarvan.

Leren lassen doe je het best van een ervaren lasser. En dat is hier dan ook precies het geval. Je leert de meest gebruikte lastechnieken: vlambooglassen met de elektrode en MIG/MAG-lassen. In deze les beoefen je beide lastechieken wisselend en leer je bovendien de verschillende lasapparaten te onderhouden, iets waar je vroeg of laat ook tegen aan zal lopen. Verder komt het lassen van plaatwerk (auto’s), pijpwerk en dik materiaal aan de orde. Je oefent met automatisch dimmende (meekleurende) en vaste laskappen.

Wij hebben bij deze workshop bijna 1.000 cursisten de lastechnieken mogen aanleren. Deze kennis gaan ze dan toepassen in het maken van een tuinhek, druivenrek, auto, of bij het opknappen van een oude auto of een (tweede) huis.

 

Klusworkshops van BeQwaam bij Nijhof

Cursusopbouw

1. We beginnen met een introductie, een rondje langs de cursisten.

2. We vervolgen daarna, zoals elke workshop bij BeQwaam, met een heldere uitleg over veiligheid.

3. Daarna gaan we aan de slag met het elektrode lassen. We lassen één-voor-één en kijken met elkaar mee. Hierdoor leer je veel over wat er goed én fout gaat.

4. Rond 12.30 uur gaan we even lunchen!

5. Daarna legt de professional uit hoe het MIG/MAG apparaat werkt en hoe je deze kunt onderhouden.

6. Je gaat nu met álle lasapparaten aan de slag. Onze professionals helpen je hierbij met de verschillende technieken.

7. Je krijgt ook uitleg over slijpen, knabbelen en afhankelijk van de beschikbaarheid: plasma-snijden.

  Details

  Datum
  vrijdag 3 september 2021
  14.00 - 16.00

  Locatie
  Woonwarenhuis Nijhof, glazenhuis
  workshopatelier BeQwaam

  *onder voorbehoud van overheidsmaatregelen rondom Covid-19

   

  Over BeQwaam

  BeQwaam geeft regelmatig een kluscursussen. Denk aan solderen, tegelzetten, stofferen, lassen en nog veel meer. Jaarlijks ontvangt het atelier zo'n 2.000 cursisten uit heel Nederland.

  De cursussen worden gegeven in kleine groepjes, daardoor leer je in relatief korte tijd heel veel. De cursussen worden gegeven door ervaren professionals uit het vak. Veiligheid, gezelligheid en bovenal veel leren staan bij BeQwaam voorop.

  Klusworkshops van BeQwaam bij Nijhof