Workshop: laminaat leggen

Eindelijk zelf een klus(je) aanpakken en niet afhankelijk zijn van anderen? In deze stoere workshop 'doe-het-zelven' leer je dat! 

Wat ga je leren? 

Bij de workshop laminaatleggen ga je samen met een professional alle pijnpunten te lijf. En je zal naar huis gaan met een berg kennis (en kunde) om zelf aan de slag te kunnen gaan.

Je gaat aan de gang met laminaatleggen in hoeken en rond verwarmingsbuizen. Ook wanneer de hoeken van muren niet helemaal recht/haaks zijn. Je leert waar en hoe je moet beginnen en welke gereedschappen je minimaal nodig hebt. We gaan het hebben over het zagen en aftekenen van de laminaatdelen, over uitzet en krimp en over het voorkomen van doorklinkend geluid zodra het gelegd is.

Met deze kennis kun je ook lamellenparket leggen. Dit laten we ook even in het kort zien.

 

Klusworkshops van BeQwaam bij Nijhof

Cursusopbouw

1. Je krijgt uitleg over de aanpak van jouw laminaatklus. Over het opmeten, de aanschaf van het laminaat, de verschillende soorten en de kwaliteitsverschillen.

2. Je leert over alle gereedschappen en het hulpmateriaal. Je gaat werken met een decoupeermachine, een afkortmachine en een laminaatknipper. Zo kun je thuis eenvoudig de keuze maken welk gereedschap jouw voorkeur heeft.

3. Je gaat aan de gang! Je begint lekker met meters maken, dus lekker wat stroken wegleggen en het gevoel in de vingers krijgen.

4. Daarna gaan we ons verdiepen in het leggen bij radiatorbuizen, ongelijke muren, niet haakse hoeken, deurposten, enzovoorts. Je gaat een klein vloertje leggen met deze moeilijkheden erin verwerkt en lost ze op met behulp van de professional.

5. Vervolgens zaag of knip en plaats je de plinten voor een fraaie afwerking.

6. Je krijgt een beschrijving mee naar huis!

  Details

  Datum
  9 november 2021
  09.30 - 12.30 uur

  Locatie
  Woonwarenhuis Nijhof, glazenhuis
  workshopatelier BeQwaam

  *onder voorbehoud van overheidsmaatregelen rondom Covid-19

   

  Over BeQwaam

  BeQwaam geeft regelmatig een kluscursussen. Denk aan solderen, tegelzetten, stofferen, lassen en nog veel meer. Jaarlijks ontvangt het atelier zo'n 2.000 cursisten uit heel Nederland.

  De cursussen worden gegeven in kleine groepjes, daardoor leer je in relatief korte tijd heel veel. De cursussen worden gegeven door ervaren professionals uit het vak. Veiligheid, gezelligheid en bovenal veel leren staan bij BeQwaam voorop.

  Klusworkshops van BeQwaam bij Nijhof