Workshop: meubelen stofferen

"Wat is het toch een leuk werk!", dat horen we steeds bij de workshop meubel stofferen. Want met een kaal meubeltje ga je met een eigen gekozen stof een fraai hockertje leren stofferen. En dat geeft veel voldoening! 

Wat ga je leren? 

Je krijgt een hockertje met korte pootjes van ons. De stof neem je zelf mee. Alle andere benodigde materialen en gereedschappen staan voor je klaar in het workshopatelier!

Meubels stofferen is een vak met diverse specialiteiten. Je gaat oefenen met moderne technieken, je werkt met dacron, polyether en een tacker. Een professional gaat je bij deze workshop helpen. Hij heeft jarenlange ervaring in het vak en kan het inspirerend aan jou overbrengen.

 

Klusworkshops van BeQwaam bij Nijhof

Cursusopbouw

1. We beginnen met een kopje koffie of thee.

2. Je krijgt uitleg van de verschillende vul en dekmaterialen en gereedschappen. Je leert over naaitouw, koudschuim, polypres, polyether en verschillende stoffen.

3. Je begint met het maken van een hockertje. Wij hebben het hout al voorgezaagd, maar aan jou de eer om er een hockertje van te timmeren, inclusief pootjes.

4. Daarna gaan we aan de slag en stofferen het 50x38x25cm meubeltje!

Wil je liever een andere afmeting? Laat het dan van te voren even weten, wij maken ze graag voor jou op maat. Horen wij niets bij de aanmelding? Dan gaan we uit van de standaard maat.

6. Ergens tussen de handelingen door nodigen we je uit voor de lunch!

7. Als laatste ga je de onderzijde stofferen. Zo is ook die kant fraai.

  Details

  Datum
  dinsdag 21 december 2021
  09.30 - 14.30 uur 

  Locatie
  Woonwarenhuis Nijhof, glazenhuis
  workshopatelier BeQwaam

  *onder voorbehoud van overheidsmaatregelen rondom Covid-19

   

  Over BeQwaam

  BeQwaam geeft regelmatig een kluscursussen. Denk aan solderen, tegelzetten, stofferen, lassen en nog veel meer. Jaarlijks ontvangt het atelier zo'n 2.000 cursisten uit heel Nederland.

  De cursussen worden gegeven in kleine groepjes, daardoor leer je in relatief korte tijd heel veel. De cursussen worden gegeven door ervaren professionals uit het vak. Veiligheid, gezelligheid en bovenal veel leren staan bij BeQwaam voorop.

  Klusworkshops van BeQwaam bij Nijhof